Elektrikçi usta olarak binada çıkabilecek problemler sadece özensiz kurulum veya kalitesiz malzemeler yüzünden çıktığı oluyor. elektrik akımları genel bir hatla birbirlerine bağlı bulunduklarından dışarıdan gelecek bir etki sonucu da kendiliğinden olabiliyor. Bu durumda eğer problem çıkaran bölge kalitesiz kuruluma sahipse problem bir anlamda bunu değiştirebilmeniz için bi şans ortaya çıkarır.
Elektrikle ilgili bir yapının ısı ve ışık kaynağını yapının içerisine dağıtmaya yarayan işlem vardır. Elektrik çekilecek olan yerlerin farklı uygulama yöntemleri vardır. Günümüzde en çok kullanılan iki yöntem ise sıva altına uygulanan elektrik kabloları ve sıva üstüne uygulanan elektrik tesisatıdır. Sıva altına yapılan uygulama herhangi bir tehlike arz etmemektedir. Elektrik kablolarının sıva altına döşemek güvenli bir yöntemdir. Ancak sıva üzerine yapılan uygulamalarda ise risk bulunduğu için pek önerilmemektedir.
Elektrik tesisatı döşenirken dikkat edilecek hususlara geçmeden önce tesisatta kullanılan malzemelere bir göz atalım. Priz, fiş, duy, elektrik düğmesi gibi mesela priz; kablolar için bir çıkış hattıdır. Prizlerde kabloların girişini sağlayan çubuklar bulunur. Prizi ahşap yüzey üzerine monte edeçekseniz ahşap vidalarını tercih etmelisiniz.
Fiş kablo ile priz arasındaki iletişimi sağlar metalik çubukları prize sokulunca prizdeki hattın metal ucu bu deliklere girer ve birbirine değdiklerinde devre tamamlanmış olur.
Elektrik Düğmesi ; Duvarın içine döşenen elektrik kabloları geldikten sonra, duvar içindeki bir butondan geçer, bu elektrik düğmesidir. Duvara montalamak için, gövdesini duvara bitiştirmelisiniz ve üzerindeki vidaları sıkıştırılmalı Lamba Duyusu ; plastik olan duylar, ısınmayla birlikte erir veya zamanla kırılır.
Ançak porselen duylar kırılmadığı takdirde uzun süre dayanır sürekli duy değiştirmek zorunda kalmazsınız. Duyu takıp çıkarırken gövdesinden tutmanız gerekir. Duyu takarken cereyanın kesik olduğunu kontrol edin ve kablonun ucunu sıyırarak temizleyin. Tellerini geçirdikten sonra vidaları sıkıştırın. Duyun üzerindeki deliklere tam oturup oturmadığını kontrol edin ve vidalayın.
Elektrik tesisatı döşenirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır şimdi onlara değinelim. Öncelikle akım kabloları ; voltajın kinetik enerjisinin durumuna göre, her odaya yeterli miktarda elektrik akımı sağlayacak bir biçimde ayarlanmalıdır. Banyo prizlerinin küvet veya duş kabininden uzak bir yerde olması gerekmektedir.
Bunların dışında elektrik tesisatı için kullanılan kabloların TSE’ye uygun olması gerekir. Elektrik tesisatı tehlike saçan ve riskli bir iştir. Kullanılan enerjinin miktarı ve maliyeti ince bi hesap gerektirir.